Szeretnél sört főzni? Most megteheted a budapesti BrewDoggal!
Magyarországon elsők között próbálhatod ki a teljesen automatizált sörfőzés folyamatát!
Ebben pedig segítségedre lesz a BrewDog Budapest és a Brewie.
A 19. századi ipari forradalom óta az ember mindig is próbált gépesíteni,
felgyorsítani bizonyos folyamatokat. Jó példa erre az autó mobil. Sokkal
gyorsabb, mint a bicikli vagy lovaskocsi, szegény állatot sem kell igénybe
venni és szinte bármilyen távot elbír. Aztán a 20. század hajnalán megszülettek
az első automatizált háztartási gépek is, amik időre kimosták a ruháinkat,
megfelelő hőmérsékleten tartották az élelmiszereket vagy akár épp
felmelegítették őket. Érdekes párhuzam a sörrel a kávéfőzés története is. 15.
század óta ismerik, termesztik a cserjéket és főznek belőlük élénkítő hatású
italt, kávét. 1908-ban pedig megszületett az első olyan kávéfőzőgép, amivel az
emberek már saját otthonaikban is elkészíthették kedvenc reggeli vagy ebéd
utáni italukat. Ugyanúgy a kávéfőzés, ahogy a sörfőzés is a minőségi
alapanyagok összeválogatásáról, felhasználásról, a megfelelő kimérésről, a receptről és a
gondosan odafigyelt főzésről, elkészítésről szól. Mindkét folyamatot gyárakban,
kisüzemekben végzik. Ám azonban a sört eddig csak kész állapotban tudták megvenni az
emberek vagy otthon főzték meg, amihez persze kell a szaktudás. Ezen most
változtatunk!


fotók: Brewie
2014-ben megszületett az első automatizált sörfőzőgépek egyike, a Brewie. Érdekessége, hogy minden nagy találmány, ami jobb hellyé teszi a világot azt magyarok találják fel. Most sem volt ez másképp! Az alapítók Pál Marcell, Schlotter Gergő és Tél András célja az volt, hogy lerövidítsék és könnyebbé tegyék az otthoni sörfőzést. A Brewie nagy részét a 20 literes tartály teszi ki. Ebbe töltjük a vizet, tartjuk a sörlét. Külön rész van a megázott, leszűrt malátának, így csak ki kell venni a gépből, ha kész vagyunk a cefrézéssel. A gépben található még az adagoló rekesz, ahova behelyezzük a komlókat. Ráadásul több szakaszban is tudja adagolni a gép a komlót, mint rendes főzésnél. A végén pedig külön keg-be vagy más erjesztő hordóba hagyjuk állni a sört az élesztővel. A gép mellé tartozik egy interaktív applikáció, amivel látjuk épp hol tart a folyamat, így nem kell mellette állni hosszú órákat. A gép berendezés ügyileg mérnöki precizitással lett összerakva. Egyszerű, alap és kicsit nehezebb sörök főzésére is alkalmas. Egy jó hordó érlelt vagy savanyú sör már túl sok neki. A magyar startup nagy sikerrel üzemel ellátva minden nagy országot a termékükkel.
Szeptember 14-én pedig Te is kipróbálhatod a Brewie sörfőzőgépet a budapesti BrewDog-ban! Az új 2019-es BrewDog DIY Dog sörrecept könyvéből lefőzik a Dead Pony Club komlóbomba session IPA-t az eseményen. Mindezek mellett lesz még egy kis sörsuli és sörkóstolás is, ha pedig megéheznél, akkor csirkeszárnyak csillapítják majd az éhséget. A nagyszerű eseményre telefonon (+36706210741) vagy a BrewDog facebook oldalán tudtok jelentkezni üzenetben. 4.900 Ft a kurzus díja.
Az ár pedig tartalmazza a sörsulit, az 5 sörkostolót, a csirkeszárnyakat és a sör lefőzését. Természetesen, ahogy kész lesz a lefőzött sör is, abból is kapnak saját adagot a résztvevők.
Hát ez egy kihagyhatatlan esemény és ajánlat egyben! Nem nagyon lesz alkalom hozzáértőkkel, profi berendezéssel saját sört főzni. Jelentkezzetek gyorsan, mert létszámhoz kötött.