Hogyan juthatsz járvány idején sörhöz?

~ cikkünk folyatamosan frissül ~

Mi magyarok szeretünk inni, még ínséges időkben is... Szóval mutatjuk honnan és kiktől tudsz kraft söröket szerezni otthon maradás esetén!

Sajnos lehetetlen és elképzelhetetlen volt, hogy Magyarországot is elérje a Covid-19 koronavírus. Március 11 óta minden 100 főnél nagyob belsős vagy 500 főnél nagyobb külsős eseményt, esemény helyszínt, rendezvényt megtiltottak. Színházak, mozik, szórakozóhelyek és egyéb egységek zártak be szerdáról csütörtökre. Március 16 óta pedig minden fajta egység csak is délután 15 óráig fogadhat vendégeket (utána pedig reggel 6-ig működhetnek zárt ajtók mögött, rendelések felvétele stb.), ezalól kivételek az élelmiszerboltok, drogériák és a gyógyszertárak.

Természetesen sörbárjaink jellegzetesen délután nyitnak ki, így számukra ez nagy érvágással jár(hat). Persze bármennyire is nehéz ez most mindenkinek gazdaságilag... Elsősorban viszont saját és környezetünk egészsége a legfontosabb és az ember életek megmentése vagy a betegség minél nagyobb redukálása.

Mi pedig most azzal segíthetünk a legtöbb szektoron, köztük a magyar kisüzemi sörfőzdéken is, ha van lehetőségünk, akkor rendelünk tőlünk online kiszállítással, helyenként személyes átvétellel is. Kezdjük is a főzdékkel ezt a sort!

Mad Scientist

A Mad ezen a héten 20% kedvezménnyel (kivétel a Barrel Project és MadX) kínálja söreit. Nincs minimális rendelési érték (eddig volt) és 20.000 Ft felett pedig házhoz is szállítják ingyen. Ha pedig a Maglódi úti Főzdepark környékén laksz személyesen is átvehető a rendelés hétköznap 10-18 óra között.

Mad Scientist webshop

MONYO Brewing Co.

A MONYO jövőbelátó Nostradamus-ként már előre felkészült (vagy csak üzletfejlesztés céljából növekedett a webshoppal) és tárt karokkal várják webshopos megrendeléseket.

MONYO webshop

First The Craft Beer Co.

A First is jól felkészült és már is összerakott egy kedvezményes #tartskivelünk csomagot, ami 24 sört tartalmaz 9.990 Ft-os áron. Március 22 éjfélig 10% kedvezményt adnak a webshopos rendelésekre és bármi szabadon rendelhető. Valamint lejjebb vitték az ingyenes kiszállítás értékhatárát, ami most 12.000 Ft.

First webshop

Horizont Brewing

A Horizont főzdének nincs webshopja jelenleg, így ő disztribútor partnerein keresztül értékesít. Nemrég közzétett infók szerint a Beerselection, Csakajósör és One Beer polcain nagyobb számban megtalálhatók, de nem kizárt, hogy máshol is rájuk bukkansz.

Hübris

A székesfehérvári főzde 3 hordó sör rendelése estén biztosítja a berendezést! Budpaesti sör átvétel esetén pedig a Gutenberg tér 4. szám alatt beszerezhetők (400 Ft/üveg).

Fehér Nyúl

A soroksári főzde taproomja bezár határozatlan időre és már tervben is volt a webshop elindítása. Az ideiglenes technikai helyzetben más megoldással ugyan, de házhozszállítással tudjátok megrendelni kedvenc Nyulaitokat!

Fehér Nyúl rendelés

A többi főzdéről még nincs hírünk vagy csak elkerülte figyelmünket. Ha van fejlemény kérlek jelezzétek és frissítjük a cikket!

Beer To Go

A Ráday utcai Beer To Go hétfőtől-szombatig reggel 10 és délután 15 között várja vendégeit! Akár személyesen, akár, ha Beerside.hu rendelés átvételéről van szó. Ezek mellett pedig Facebook és Instagram üzenetben is felvesznek előrendelést. Beerside.hu webshop rendelés esetén pedig 15.000 Ft felett ingyenesen házhozszállítanak.

Beerselection.hu

Ők reggel 9-10 és délután 14-15 között várják vendégeiket. Azonban csak is webshopos rendelés átvétele lehetséges, a boltban való vásárlás nem. Házhozszállítási opció is működik, azonban Foxpost automatákhoz való 15.000 Ft-os rendelés estén ingyenes a szállítás.

Beerselection webshop

Beer Point Budapest

A Wesselényi utcai pub 9-15 óra között várja vendégeit és 15 óra után pedig kiszállítást vállal sör és étel fronton.


HOPS Beer Bar

A belvárosi minőségi külföldi és magyar kraft lelő hely, a Hops 11-15 között várja vendégeit a bárban. Emellett pedig egyéni rendeléseket is teljesítenek Facebook és Instagram üzenetben leadott kérések alapján, amiket személyesen át lehet venni a jelenlegi nyitvatartás mellett.

Kandalló Pub

A Kandalló elvitelre és kiszállításra is vállal sörös és gasztró megrendeléseket!

Csakajósör

A Csaka mostantól még nagyobb hangsúlyt fektet a webshopjára és hétköznap 14-15 óra között személyesen is át lehet venni a rendeléseket. Mindezek mellett házhoz is lehet rendelni a ritkaságokat, ami 15.000 Ft felett ingyenes.

KEG Sörművház

A Gellért tér közeli KEG sajnos bezárta kapuját. Azonban ezen a héten csütörtök és pénteki napokon (március 19-20) 30-50% kedvzeménnyel vihetők el csapolt söreik, ami 25 tételt jelent. A teljes csaplista elérhető facebook oldalukon.

Jónás Kézműves Sörház

A Jónás 11-15 óra között várja vendégeit. Emellett pedig nagyob számban elvihetők a Reketye sörei is előrendelés esetén.

One Beer

A József Körúti sörbár jelenleg online rendeléseket felvesz, amiket 14-15 között lehet átvenni személyesen, de ebben az időpontban az egységbe is be lehet menni vásárolni, nem helyben fogyasztani. Házhoz is szállítanak és 15.000 Ft felett ingyenes.

Tudomásunk szerint az alábbi helyek ideiglenes bezártak a helyzet javulásáig; First Craft Beer & BBQ és First Local, BrewDog Budapest, KEG Sörművház, MONYO Grand és MONYO Taphouse, Bölcső bar & food, Hopaholic.

Minden főzdének, bárnak és bottleshopnak sok kitartást kívánunk és reméljük minél hamarabb túl leszünk ezen!