Elindult a blog!
Hol van Seb?
Mivel mással kezdhetném a Beer Master blogot, mint a kedvenc sör fajtámmal, a NEPIA-val? Féléves Instagram és Facebook kreatív után elindul, bővül az oldal egy "teljesértékű bloggal". Olvassátok hát!
Még idén februárban az egyik kedvenc magyar főzdém, a Monyo és az angol North Brewing közösen elkészítette a Where Is Seb? New England stílusú IPA-t. A sör a hozzáadott El Dorado komló hatására adja vissza a trópusi gyümölcsök (mangó, ananász, körte) ízletes zamatát.
A sztorihoz hozzá tartozik, hogy az angol sörfőzőmester, Seb elfelejtette magával vinni a reptérre az útlevelét, így lekéste a gépet. Emiatt csak 1 nappal később tudott Manchesterből Budapestre repülni, amíg társa, Chris márt várta őt a Monyo csapatával. Innen jött a sör fantázia neve.
A NEIPA másnéven Vermont IPA (amerikai stílusban West Coast IPA) egy olyan sörfajta, ami megbolondít! Lényegében olyan komlókat használnak fel, amiket az IPA keserűségétől el is várunk. Viszont más szakaszokban és akár többször is adják hozzá a cefre főzése közben. Van olyan "dry hopped" verzió is, amit az élesztő hozzáadása utáni 1-2 hetes erjesztési időszakban még több komlóval látnak el. Ettől is lesz olyan zavaros, ködös a végeredmény. Színe sárgás-narancsszínű, illata trópusi gyümölcsökben gazdag, krémes szájízű sör (nem Milkshake IPA). Kóstolás után csak nyammogni fogsz a kellemesen keserű, de zamatos végeredménytől. Nekem ez az új kedvenc sörfajtám. Bárkinek tudom ajánlani nem fog csalódni!